Reisverslag USA 2018 - VosHouben.nl - USA 2018

VosHouben.nl
Update site: 31 januari 2024
USA 2018
Nieuwe woning 2019
12 1/2 jaar getrouwd 2020
USA 2018
Ga naar de inhoud
Reisverslag USA 2018 - deel 1 tot en met Oklahoma, 31 maart 2017

Hier volgt ons reisverslag.

Dag 13, 31 maart: bezoek Oklahoma City in de staat Oklahoma (=OK), National Memoral.

De dag begint, ondanks de wind, lekker. Dus tijd om buiten uit de wind een plekje te zoeken voor een heerlijk ontbijt. Dat was genieten met het weer. Die avond ervoor kwamen we mede RV'ers tegen. Deze komen uit Minnesota, de staat waar Floris 9 maanden heeft gewoond, dus niet geheel onbekend terrein. Ze vertelde van de komst van het koude front, wat zich daar al had geuit in sneeuwval. Dit echtpaar heeft sinds begin januari in het zuiden van Texas begeven om te overwinteren. Ze willen voor of uiterlijk met pasen thuis zijn. Maar .. die koude hadden ze ook niet verwacht. Floris begon gelijk over of hij zijn RV (eigenlijk trailer, want hij zet hem in de bak vast van zijn Pickup truck) dan niet moet Winterizen. Daarop werd een positief antwoord gegeven. De man heeft er geen zin in om het te doen, maar ja, wat moet je anders als het vriest in je woonplaats.

Verder die dag na het ontbijt:
Deze dag hebben we het National Memorial bezocht. We gaan even terug in de tijd. We gaan naar 19 april 1995. Een groot bombardement heeft plaats gevonden op de Federal Building. In totaal zijn hierbij 168 mensen omgekomen en vele vele gewonden.
Op de plek waar de gebouwen stonden, is nu een 1,3ha groot gedenkplaats gemaakt. 2 giga groten poorten, met daartussen in een pool. Bij rustig weer, reflecteerd de boog in het water, en zie je de letter O staan. Het wordt ook wel de Reflecting Pool genoemd. Aan één zijde van de pool staan 'stoelen' wat tussen de poten is afgedicht met glas. In de avond brand onder elke 'stoel' een lampje. Elke stoel is een persoon die omgekomen is.

Het is een zeer indrukwekkende plaats waar we gelopen hebben. En het is, echt op zijn amerikaans, zeer strak aangelegd.

Na dit indrukwekkende bezoek, hebben we nog gelunched met als skyline Oklahoma City en daarna onze weg vervolgd naar het inmiddel kouder wordende westen.  
Voor het hele reisverslag (en meer foto's natuurlijk), klik op: Reisverslag USA 2018


Verder die dag na het ontbijt:
Deze dag hebben we het National Memorial bezocht. We gaan even terug in de tijd. We gaan naar 19 april 1995. Een groot bombardement heeft plaats gevonden op de Federal Building. In totaal zijn hierbij 168 mensen omgekomen en vele vele gewonden.
Op de plek waar de gebouwen stonden, is nu een 1,3ha groot gedenkplaats gemaakt. 2 giga groten poorten, met daartussen in een pool. Bij rustig weer, reflecteerd de boog in het water, en zie je de letter O staan. Het wordt ook wel de Reflecting Pool genoemd. Aan één zijde van de pool staan 'stoelen' wat tussen de poten is afgedicht met glas. In de avond brand onder elke 'stoel' een lampje. Elke stoel is een persoon die omgekomen is.

Het is een zeer indrukwekkende plaats waar we gelopen hebben. En het is, echt op zijn amerikaans, zeer strak aangelegd.

Foto hierboven: Deze tekst staat aan de straatzijde van de 'boog' bovenaan gescheven.

Het is heel indrukwekkend wat je hier allemaal ziet. Bij het hek hangen bloemen en herinneringen. Op het terrein staat een boom, wat de 'survival tree' heet, en de bomaanslag heeft 'overleeft'. Het is ook een prachtige plek waar je uit kijkt over het totale Memorial.

Op de muur heeft een brandweerman een tekst opgeschreven om het moment dat ze aan het zoeken waren naar overlevende. Buiten staat een 'Jesus' beeld met de tekst erbij 'And Jesus Wept'.
Hieronder een kleine impressie:





Vervolgens zijn we naar onze RV gegaan, die op de parkeerplaats staat van een school. Je kan hier echt nergens parkeren met een RV. Het hele terrein om het Memorial, zijn van scholen en van de universiteit. Ook al zie je daar plekken staan, parkeren mag je niet.
Hier stond geen bordje, dus... pakeren maar. Dit is 1 straat verder dan het Memorial, op 6st NW. Gelukkig was er geen bon onder de ruit en konden we van de picknick bank gebruik maken voor onze lunch met een prachtige skyline van Oklahoma City op de achtergrond.
Het valt ons op dat het centrum van Oklahoma goed bezet is, maar dat vanaf de straat waar we nu staan, het behoorlijk aan het verloederen is. Je ziet hier ook zeker armoede. Ook hier is de crisis behoorlijk ingeslagen. We vergelijken het met een eerder USA vakantie, toen we Milwaukee in de staat Wisconin waren (ligt bij Lake Michigan, boven Chicago IL) aan deden.


Happy Easter
Hele fijne pasen vanuit Oklahoma City, waarbij we op 31 maart, op de Campground voor onze RV een heerlijk paasvuur hebben gemaakt.
Dit is ons eerste kampvuur bij de RV deze vakantie

Time zone: Central time (-7h met NL)

Extra update ivm 'Thunderstorm warning', ook in Oklahoma, waar we nu verblijven: Momenteel gaat er vanuit het noorden van de USA, komende uit de Mid-West (hoogte Minnesota, waar het nu sneeuwt) een koude front zakken, waarbij in de avond Oklahoma City bereikt waar wij nu zitten. Vandaag was het een warme en ook erg aangename dag, van 72 deg F (22 gr C) met zon. Morgen ochtend (1 april) worden we wakker met 42 deg Fahrenheit (6 gr C)en in de avond is het hier 33 deg Fahrenheit (net geen 0 gr C). Dat is echt extreem, als je ziet dat we vanavond zo lekker buiten hebben gezeten. Bij het bijwerken van de site horen we de wind al rond de RV heen gaan (en af en toe gaat de RV lichtelijk heen en weer) en zien we de eerste Thunderstorm waarschuwing op TV rechts boven in de hoek van het scherm al komen voor de staat Oklahoma (we hebben cable TV op de Campground).
Zo veranderlijk kan het weer zijn. We rijden wel de goede kant op, maar we krijgen, bij het vervolg op de I40 en deels Route 66 richting het westen er zeker nog mee te maken. Airco kan in iedergeval  uit blijven op 1e paasdag en... we houden het weer in de gaten of we veilig de weg op kunnen (er zit ook een "Thunderstorm warning" in onze radio, die automatich op komt in geval van nood, wat je ook aan hebt staan op dat moment).



Nu snel verder  met wat we hebben meegemaakt:
29 maart 2018: Catoo 2 jaar!
De dag begon erg regenachtig en met veel water rondom onze plek op de Campground, werden we wakker. Maar niet getreurd, want vandaag is het de dag van Catoo, ze is 2 jaar geworden.
Bij het ontwaken, hadden we al veel berichtjes ontvangen via de Whatsapp, waar we ook op gereageerd hebben met filmpjes en foto's aan het einde van de dag. Tijdens het ontbijt hebben we oma Alie en oma Jettie & opa Jef opgebeld via de Whatsapp video modus, zodat ze Catoo konden feliciteren. Dat was echt leuk om op zo'n afstand en met een tijdverschil van 7 uur (was nl al na 16:00h in NL), zo met elkaar in contact te komen. Foto helemaal links en helemaal rechts, zijn van deze 2 gesprekken.
Ook mocht Catoo haar nieuwe kleren aan, waarmee ze gelijk ook klaar is voor de Paasdagen. En ook taart ontbrak deze dag niet.



Voordat we die ochtend vertrokken, moest er gelost worden. Nou, door de vele regenval, was dit een zeer onaangenaam verhaal.
Als je dit niet trekt, dan kan je alleen naar de foto's kijken. Daar volgt geen detail op, maar we de situatie.
De wateraansluiting zit bijvoorbeeld in een put, 20 cm onder maaiveld. Deze was vol gelopen. Naast de CAI kabel en Electra aansluiting (op paal) is er een aansluitput voor de afvoer voor de gray & black (resp. afwas/douche water en wc water tanks lag midden in een grote plas aan de achterzijde van onze RV. Even slim nadenken met wat je nu als eerste los maakt en waar je zeker niet in wilt staan. Stel je voor dat de slang van de black tank los schiet uit de afvoerput en je moet daarna nog je water afkoppelen ...... . Dus ja, eerst alles aflsluiten. En wat je denkt, gebeurd dan ook, net bijna helemaal de black tank leeg, en schiet toch nog net even de afvoerslang uit het putje .... . Naast dat je al weet wat er door de afvoer pijp gaat vanuit de black tank, nadat deze al een chemische reactie (je gooit blokje in pot, na lossen) heeft ondergaan (laatste stukje slang is van hard transparant plastic), weet je ook wat het is als je het in een plas dumpt.... minderrrrr.
Gelukkig was het inmiddels droog, maar het blijft niet fijn, ook met een wat drassig terrein om je heen.

Na vertrek van deze RV hebben we Catoo nog verwent met een bezoek aan de "Toys 'R Us" en zijn we wezen uit eten bij een buffet restaurant.
Catoo had het goed naar haar zin in de "Toys 'R us" en scheurt met haar karretje door de te grote speelgoedzaak heen, waar ze eindigd bij de afdeling van de electrische auto's. Een keuze maken voor Catoo... was duidelijk dat ze voor de gele Ferrarri ging, welke dezelfde kleur heeft als haar eigen loopwagentje. Neemt niet weg dat ze natuurlijk ook de andere auto's wilt testen.

Na vertrek van deze RV hebben we Catoo nog verwent met een bezoek aan de "Toys R us" en zijn we wezen uit eten bij 'Furrs buffet restaurant'.
Catoo had het goed naar haar zin in de "Toys R us" en scheurt met haar karretje door de te grote speelgoedzaak heen, waar ze eindigd bij de afdeling van de auto's waarin je ook echt in kan rijden. Een keuze maken voor Catoo... was duidelijk dat ze voor de gele Ferrari ging (zie meegestuurde filmpje. Let op, 2 filmpjes zijn resp. 6 en 4 Mb groot). De Ferrari heeft als overeenkomst dat het dezelfde prachtige gele kleur heeft als haar eigen loopwagentje. Misschien is dat hetgene wat de doorslag geeft voor Catoo? Neemt niet weg dat ze natuurlijk ook de andere auto's wilt testen, zoals de Landrover, de VW Beatle, de Audi en de Spider Squad.

26 en 27 maart: Van West Memphis naar Hot Springs, beide in Arkansas

"Na storm na overnachting aan de Mississippi, buiten eten in "the Boyhood town of Bill Clinton"

Het was een zeer stormachtige nacht aan de Mississippi river, in West Memphis, Arkansas. Doordat we vroeg wakker waren, en dachten om een keer te gaan uit ontbijten, hebben we snel de RV klaargemaakt voor vertrek, en natuurlijk nog wel even wat foto's geschoten aan de Mississippi river. Het is ook de laatste keer deze reis, dat we haar zien.
Vandaag, 27 maart, zijn we doorgereden via Little Rock (de stad waar Bill Clinton zijn campagne kantoor had) naar Hot Springs, de "Boyhood", of anders gezegd, de stad waar Bill Clinton is opgegroeid.


Ontbijt bij de Iron Skillet Restaurant aan de I40 bij West Memphis in de staat Arkansas.

Het ontbijten in de USA is ook wat hoor. We snappen nu ook wel hoe het komt dat er best wel wat 'gezette' mensen rondlopen hier. Bij aankomst in een restaurant, genaamd de Iron Skillet Restaurant, viel het op, wat hier wordt besteld door bezoekers. Wij hebben de kaart goed bestudeerd, en, wel door een foute bestelling, hebben we 3 ontbijtmenu's gehad. Nou, 2 was al meer dan genoeg geweest.
En dan hebben wij het nog 'simpel' gehouden. Dus zonder gebakken aardappels, mushrooms, burgers, steaks of ander, voor ons, meer avond eten, voorgeschotelde gerechten. Ook heel amerikaans: we hebben, zonder enig nederlandse schaamte, een doggy bag gevraagd voor wat we niet opkonden. Hierop werd ook totaal niet raar gereageerd, omdat dat vrij gebruikelijk is, als je je eten niet op hebt. Wij hadden het nodig voor de American style pancakes, cinnemon roles, en een gerecht lijkende op "French toast" wat dan lijkt op wentelteefjes in Nederland.
Ook kregen we nog 2 bekers koffie mee voor onze reis voort te zetten.

Hieronder volgen foto's, niet allen met verhaal, maar welke deze 2 dagen zijn genomen. Van zitten bij de Mississippi, office van RV park met melding tot tanken aan toe:

Dag 7 en 8, 25 en 26 mei
"Graceland, Memphis Tennessee, Catoo maakt kennis met Elvis!"
Vandaag zijn we in Graceland geweest. Na eerst in de achtertuin van Elvis geslapen te hebben (Graceland RV park & campground aan de Elvis Presley BLVD), zijn we zo door gegaan naar Graceland zelf.
Wat een happening is dit. Dan weten wij zeker nog wel wat van Elvis, maar voor Catoo was het een eerste kennismaking. Het was echt fantastisch! We hebben gelijk ook de kop van de website aangepast, met een nieuwe foto van ons 3-en voor het huis van Elvis, Graceland Mansion.

Voordat we Graceland gingen bezoeken, hebben we gelunched bij Panera Bread. Dit is een geweldige broodjeszaak die we ooit ontdekt hebben toen Floris een bezoek bracht aan zijn toenmalige werkgever in de buurt van Chicago. Het hotel was niets qua ontbijt en daar kwamen we de Panera Bread tegen. Naast ontbijt, ook een prima lunch restaurant. Voor Catoo een eerste kennismaking, en voor de bezoekers aan Panera Bread een eerste kennismaking met Catoo, inclusief haar gele rollatortje (voor het eerst op onze nieuwe site is een filmpje toegevoegd. Het kan zijn dat hij niet afgespeeld kan worden, maar hopelijk is het geen probleem (je kan een '.. plugin' melding krijgen).
Deze lunch namen we een half om half lunch: halve sandwich en halve kop soep. Nou genoeg is dat hoor! En lekker. Na de lunch is Catoo gaan slapen (haar dagelijkse middagdutje van 1,5 - 2 uur) en kon Susan even shoppen (wisselen we af wie gaat).
En toepasselijk, voordat we naar Graceland gingen, kwamen we nog een nummerbord van Elvis tegen (zie deze in onderstaande foto rapportage).



Aan het einde van de dag zijn we aangekomen bij de Mississippi river, net over de brug heen bij Memphis, in de staat Arkansas. We hebben Tennessee verlaten. Morgen gaan we op weg richting Little Rock (bekend van de Clintons) en de Hot Springs, daar westerlijk van gelegen.

Ondanks dat we zon hadden vandaag, is de wind weer behoorlijk op komen zetten, en voel je de RV ook heen en weer gaan.
Dag 5 en 6 Louisville Indiana - Calvert City Kentucky, via Illonois, - Portageville Missouri

Het reisverslag van USA 2018 tot en met dag 6 is toegevoegd. We zijn vandaag, op dag 6, aangekomen in de staat Missouri, in de plaats Portageville, langs Interstate 55. Nou, zeg maar letterlijk langs, want het is er niet aan te ontkomen dat hier veel vrachtverkeer rijdt.
Maar ach, wat ons opvalt is dat het niet ongewoon is, om niet al te ver van een Highway, je Campground te plaatsen.
En we zijn blij dat deze open is, aangezien het nog vroeg in het seizoen is.
Catoo bij de Mississippi

Op deze plek staan we op het punt de Mississippie over te steken vanuit de staat Illonois naar de staat Missouri. We zijn nog geen 1/2 mile eerder de Ohio river overgestoken, komende uit de staat Kentucky. Het is ook een "3 staten punt", waarbij de rivier de staatsgrens is. Op dit punt komt de Ohio river bij de Mississippi river.
Nadat Catoo met Floris terug kwamen bij de RV, had Susan en heerlijke lunch klaar gemaakt (zie foto verderop).


Na vrieskou, hebben we gister aan het einde van de dag voor het eerst regen gehad. Dat betekend... geen vorst meer. We hebben die avond gelijk onze RV de-winterezed. Dus... we zijn vast aangesloten op het waternet, en hebben warm stromend water. Heerlijk zeg.

Er is een extra menu toegevoegd, waarin we met de GPS vastleggen, waar we met de RV gereden hebben. Tot en met 24 maart, is de route zo geweest:

Floris samen met Catoo, lossen van de RV en het vullen van de watertank.

Bij "de-winterizen" hoort, naast het vullen van je watertank voor gebruik, als je geen vaste wateraansluiting hebt, ook de vaste aansluiting te maken op de RV. Dat laatste had gister reeds plaats gevonden. De Black tank (WC water) en de Gray tank (water van de wasbak/keuken), waren door ons wel al in gebruik, met een lading anti-vries erin.
Deze hebben we, naast het vullen van de watertank, gelijk geloosd. Floris heeft een match met Catoo met zijn prachtige roze handschoen.

Bij het binnenrijden gistet in de staat Kentucky, wordt al gauw duidelijk dat in deze staat veel Whiskey wordt gestookt, waarbij Jim Beam op onze weg lag. Als je dan ziet in welke omgeving deze distileerderij is ontstaan (en nog steeds zo staat), dan is het maar een eenvoudig dorp.
Dit punt is ook een punt waar Louis and Clarck waren op 18 november 1803. Een niet geheel onbelangrijk verblijf op de plek waar wij stil staan.
Hieronder een marker van hun verblijf:



En op de route zijn we nog veel meer tegengekomen.
Dit stuk verslag met foto's wordt later bijgewerkt.

Het is al best laat, en tijd om te gaan slapen.

Oja, vandaag ook nog iets heel bijzonders qua weer meegemaakt. We kwamen uit de vrieskou, en zijn vanochtend vertrokken met regen, maar kwamen uiteindelijk, na een tocht met veel wind, uit in een zonnig Missouri. Een zeer warme föhn trok over ons heen, waarbij de temperatuur op liep tot 25 graden C.
En bij een bezoek in de Walmart, begon het toch te onweren en te regenen. Hard, giga hard, niet normaal.
Er werd al gewaarschuwd voor een thunderstorm, nou, die was er dan ook. We verblijven momenteel op de grens tussen het koude en een warmtefront, waarbij we vandaag er net even onder zaten met een blauwe lucht. Hier een screendump van de weatherchannel van dit weerbeeld en hebben we wat foto's van onderweg toegevoegd. Je ziet dat we er dan in rijden, dan er weer uit zijn. En de vrachtwagens, die rijden best wel hard door met 70 miles per uur. Wij vonden het toch wel erg hard waaien. Ook als je stil staat, aangesloten op de campground, blijft de RV heen en weer gaan, toen de storm en heftige regenbuien overkwamen. Nu is het gelukkig wat rustiger ivm eerder vanavond.

Even afwachten of het deze nacht niet al te gek doet. We houden de weerberichten in de gaten, ook voor morgen als we back on the road gaan richting Memphis Tennessee!

DAG 2-3-4: 20-21-22 maart:

We zijn vanavond aangekomen aan de noord zijde van Louisville Kentucky, maar dan nog net in de staat Indiana. We hebben hier Eastern time, wat inhoud dat we nu 5 uur tijdverschil hebben met Nederland.  

Wat we nog niet hebben laten zien is onze RV, waarin we inmiddels 3 dagen in rond toeren.
Hieronder de eerste foto's van onze RV. En hij is BIG! Totale lengte 28-30 feet (= 10 meter). Zowel in de livingroom als the bedroom hebben we een slide out, super ruim van binnen, heerlijk!
In de ochtend van 22 maart, was het 29 graden Fahrentheit:
Bij het ophalen van de RV werd ons al verteld dat hij 'winterized' is. Dit houdt in dat je geen water aan boord hebt, dus geen voorraad tank voor spoelen van handen in de wasbakken, en water voor het doortrekken van de wc.
Bij aankomst werd al snel tijdens de instructie duidelijk, dat ze de 'winterized' stand eraf hadden gehaald, maar dat ze wel nog steeds alles leeg hebben ivm de vorst.
Het is aan ons zelf wanneer we het water gaan aansluiten. En als er vorst schade komt, dan is die voor ons.
Tot en met vandaag hebben we geen water uit de kraan. We gebruiken wel onze 2 afvalwater tanks, voor resp. water van de gootsteen en water van de WC, door gebruikmaking van gallon flessen (1 gallon is 3,78 liter). De eerste nacht was Floris om 04:00 toch met enige onzekerheid wakker. Wat nu als 1 van deze afvalwater tanks gaat bevriezen of anders, de kraan naar het riool. Het afvalwater leidingwerk van de gootsteen is een stuk kleiner van diameter. Dus midden in de nacht toch maar even een check gedaan bij de afvoer van de RV. Aan het afvalwater wat eruit kwam, bleek al snel dat deze antivries bevatte, dus Floris kon gerust weer gaan slapen.


Maar dan, de volgende dag, komen we aan in Blufton, dan hebben we 209 mile erop zitten. Daar bleek in zijn totaliteit 2 inch sneeuw (= 5cm)te zijn gevallen. Het was ook wit, vooral in de schaduw delen. En.. koud in de nacht. Ook die nacht hebben we alleen electriciteit die aangesloten is. Doordat het een KOA (= organisatie campground) camping hadden die het jaar door open is, hadden ze heerlijke gesloten washokken. Dat is fijn zeg.
Vanochtend opgestaan en bij de receptie afgerekend. Gister hielp de klusjesman van de camping ons en hoefde niet te betalen. Met volle vertrouwen gaf hij aan dat we in de ochtend konden betalen, wat Floris samen met Catoo heeft gedaan. Catoo zette haar lach op en dat verdiende een Spinner. En dan nog 1 met ledverlichting en als je hem draait, krijg je verschillende figuren verlicht te zien. Super cool.
Doordat de man Aufwiedersehen zij, is Floris toch nog even bij vertrek terug langs gegaan en vertelde dat hii nog 2 dingen had: 1) Als je een Nederlander gedag zegt, zeg je 'tot ziens'. Als 2de punt, meer voor de aardigheid, gaf hij de man direct een nederlandse lekkernij, de stroopwafel. Helaas had de man geen koffie voor ons, maar hij ging dit wel met zijn mensen van genieten (vermoedelijk bij een ... American caffee).

En als je geen koffie krijgt bij vertrek, dan haal je koffie bij the gasstation.
Keuze genoeg. Van echte americaanse sterkte (slappe bak) tot wat meer wat we in Nederland gewend zijn. Daarnaast kunnen er ook allemaal smaken aan toegevoegd zijn. Susan haar favoriet: hazelnoot koffie.
Met Catoo gaat het heel goed, ze vind het rijden in een hele grote auto super leuk! In de ochtend spelen we in de speeltuin en daarna gaan we rijden. Tijdens het rijden spelen we spelletjes, kleuren we, lezen we boekjes of kijken we naar Poeh, Catoo haar favoriete film, kan ze uren naar kijken steeds weer opnieuw. Ze zit heerlijk in haar nieuwe stoel en kan haar drinkbeker prima kwijt in de bekerhouder.

Wij genieten heerlijk verder.....
DAG 1: maandag 19 maart
Onze reis is begonnen. Na een hoop voorbereidingen zijn we nu eindelijk weg.... America here we come!
We zijn ingecheckt en al door de douane, nu lekker koffie, ranja en wat lekkers. Nog even wachten.... lekker spelen.... en dan vliegen!



Om 13:35h zijn we geland in Chicago, dat is 40 minuten eerder dan de ETA.
De vliegreis is goed verlopen, Catoo heeft het super gedaan, lang leve Poeh!

Door de emigratie ging vrij vlotjes allemaal, zodat we zo buiten stonden, met al onze bagage, waar we niet alleen aan het wachten stonden voor de shuttle naar ons hotel in Chicago. Bij de 3de rit waren wij dan mee.
Aankomst in het hotel, gaf ook nog wat vertraging bij het inchecken. Maar al met al stonden we om 16:00h op de kamer. En.. Catoo haar roze autostoel met bekerhouders, stond keurig klaar bij de receptie.
Na inchecken voor de RV, in een kantoor van Road Bear (de RV verhuurder in de US) heeft Catoo nog een overheerlijk potje gehad, en wij hebben een take away van de Mac gehaald, en op de hotelkamer opgegeten.
Om 18:30h lag Catoo eindelijk op bed (het is natuurlijk wel 6 uur eerder hier ivm Nederland, dus haar biologische klok moet nog schakelen).

Wij gaan nu ook langzaam instorten.
Morgen om 07:00h vertrekken we naar de fabriek, waar we de RV kunnen ophalen. Spannend....
Hier onder volgen nog enkele foto's van de dag.
Oja, het weer: nou de 'windy city', bijnaam voor Chicago, doet zijn naam eer naar. Ook hier is het, net als toen we uit Amsterdam vertrokken, koud, wat mede wordt veroorzaakt door die harde wind (eigenlijk geen verschil met NL). Er ligt geen sneeuw in iedergeval.
Zoek mooie avonturen, volg je droom en geniet
Kus de maan en wees verwonderd wat je in de sterren ziet
Maak dansjes in de regen, verspreid geluk en lach
Vang zonnestralen tussen de wolken, vier een feestje elke dag
Laat achter wat je kwijt wilt en bewaar wat je nooit had gedacht
En vergeet niet dat Plezier ook dit jaar op je wacht
Terug naar de inhoud